Tja, ook als Vitality Coach wordt stress je niet bespaard en was ik de afgelopen bijna 2 weken even er helemaal tussen uit door familieaangelegenheden. Het was volle bak er tegen aan om dingen voor mijn vader en zijn vrouw te regelen, wat niet makkelijk is omdat ze 2,5 uur rijden hier vandaan wonen. Een hectische tijd, om daar te zijn en dingen te regelen, terwijl manlief thuis in zijn drukste seizoen zit (ook nog eens door heel Nederland) en daarbij had mijn jongste net deze 2 weken veel mijlpaalmomenten, die zowel jarig was, karate examen had (de laatste keer bij deze fijne sportschool), de laatste lesdag op school, de laatste Plusklas en ook nog de allerlaatste keer kinderopvang.

Het is niet anders dan veel van mijn cliënten: het bordje is overvol en je probeert alle ballen in de lucht te houden en zelf niet om te vallen. En juist dan is vaak de zelfzorg ver te zoeken… Niks rustige wandeling tussendoor om even op te laden, geen tijd voor een lekkere salade tussen de middag en gedurende die lange autoritten grijp je dan naar een flinke cappuccino om jezelf letterlijk op de rit te houden.

Maar juist als je zoveel last van stress hebt, dan heeft je lijf goede voeding nodig in plaats van junkfood. Alleen dan help je je lijf en je hoofd om de stress beter aan te kunnen. Zo geef jij je lijf minder stress, zodat het weerbaarder wordt. Slechte voeding is namelijk ook een vorm van stress voor het lichaam: het moet juist vaak voedingstoffen aan het lichaam onttrekken om de junkfood te kunnen verwerken. Dit te weten maakt het makkelijker voor me om makkelijke quick fixes te laten staan.

Maar dat wil niet zeggen dat ik heilig ben: toen ik weer thuis was na een paar intensieve dagen in het Noorden, heb ik gewoon een mooi biertje gepakt! En daar geniet ik dan ook extra van! Wat doe jij met stress? Wat is jouw go-to als het allemaal teveel wordt?

Maar nog belangrijker: wat doe jij om voor jezelf te zorgen te midden van een bak stress? Ik ben benieuwd!