Meteen naar de inhoud

Faq

Een Mo-meeting kan je zelf inboeken onder deze link. Als we daarna samen een traject starten, plannen we de vervolgsessies samen zelf in.

Een Mo-meeting is een 1e gratis sessie van ongeveer 30 minuten, waarin je enerzijds kennis komt maken (omdat ik geloof dat als je samen écht geen klik hebt, je ook maar beperkt iets kan bereiken, hoe goed de methodiek ook is). Anderzijds is dat ook het moment dat je kunt polsen of mijn aanpak zich leent voor jouw specifieke vraag /klachten, om helder te krijgen of ik iets voor jou kan betekenen. En als ik je kan helpen, kun je in dat gesprek ook meteen je eerste vragen kwijt, zodat je helder hebt wat we samen gaan doen. Dus heb je vragen maar weet je niet zeker of ik je kan helpen, boek dan een Mo-meeting in en dan kunnen we die vragen sowieso beantwoorden 😊.

Je kan met heel veel verschillende klachten terecht, omdat zelfs één hormonaal probleem zich bij iedereen weer anders uit. Hieronder staat een overzicht met welke klachten je in elk geval terecht kan. Als jouw klacht er niet bij staat, neem dan even contact op of plan een gratis Mo-meeting in om te kijken of ik iets voor jou kan betekenen.

Problemen met:

• de huid (uitslag, acne, psoriasis, eczeem etc)
• aankomen, lovehandles, niet af kunnen vallen
• cyclusgerelateerd (PMS, migraine, zware menstruaties, overgang, PCOS etc)
• energie (snel vermoeid, slecht herstel, futloos, moe)
• slaap
• stressklachten
• spijsvertering en darmen (o.a. buikpijn, obstipatie, diarree, opgeblazen buik, brandend maagzuur etc)
• pre-diabetes
• hoge of lage bloeddruk
• auto-immuun ziekten
• terugkerende ontstekingen
• schildklier
• overspannenen burn out
• vage gezondheidsklachten

Ook kan je bij mij terecht wanneer je graag gebruik van medicatie/zalfjes etc zou willen
verminderen (dit is uiteraard altijd in overleg met de voorschrijvende arts).

Ja, onder andere. Ik heb de opleiding Trainer Hormoon Factor afgerond en hormonale analyses maken een groot deel uit van mijn aanpak. Ik noem mezelf echter geen hormooncoach, omdat mijn aanpak veel breder is dan puur hormonaal. Ook denken mensen bij bijvoorbeeld huid- of slaapklachten niet direct aan een hormooncoach en dat terwijl ik juist ook voor deze groepen veel kan betekenen. Wat ook belangrijk is om te weten, is dat ik geen hormonen voorschrijf.

Zeker niet. Niet alleen vormen mentale problemen (zoals teveel stress) vaak een groot deel van de oorzaak van fysieke klachten, ze komen ook steeds vaker voor als klacht op zichzelf. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een te vol hoofd, overspannen gevoel, burn-out, depressie etc. En tegelijk kunnen mentale problemen ook weer een fysieke oorzaak hebben, bijvoorbeeld door een hormoondisbalans of darmproblemen. 

Chronische klachten ontstaan over langere tijd: Het heeft zich eerst stilletjes ontwikkeld om pas later voor jou zichtbaar en/of voelbaar te worden. Het kost dus ook weer tijd om dat proces te keren, omdat we het structureel aanpakken en niet oplossen met een pilletje of zalfje. En zo kan je lichaam zich dan weer van binnenuit herstellen. Helaas lukt dat (nog) niet in één sessie!

Er is helaas (nog) geen vergoeding vanuit de zorgverzekeraar mogelijk. Wanneer herstel na ziekte niet loopt zoals je wilt, kan je overleggen met je werkgever of zij (een deel van) de kosten voor hun rekening willen nemen. Zij zijn er ook bij gebaat dat je je weer gauw fit en vitaal voelt.

Dat kan zeker. Overdag heeft wel de voorkeur maar in de boekingsmogelijkheid voor de Mo-meetingen staan geregeld tijden beschikbaar voor de avonden of het weekend. Staan deze mogelijkheden er niet bij als jij een afspraak probeert in te plannen, stuur me dan even een mailtje (info@moniquevanholland.nl of app me even op 0850041358) en dan plannen we het op die manier in.

Geen huiswerk, geen opdrachten: jij beslist zelf met welke inzichten en stappen jij aan de slag gaat want alleen jij kan bepalen wat haalbaar is voor jou. Ik zorg dat, waar jij ook mee aan de slag wil, jij daar maximaal resultaat op kan behalen.

Door een gratis Mo-meeting in te boeken. Je kunt inplannen in de agenda (staat onder de contact button rechts bovenaan op de homepage) wanneer het jou uitkomt, en dan kijken we samen naar jouw verhaal. Daarin hoor je van mij of en wat ik voor je kan betekenen.

Ik combineer veel verschillende methodes uit verschillende disciplines (stress counseling, voeding, beweging, hormoonanalyses en -remedies, gelukscoaching, ontspanning, mindsetwerk), die ik tezamen de Mo-Methode noem. De klacht waarmee je bij mij komt, bepaalt welke onderdelen ik inzet om zo tot de beste (meest impactvolle) oplossing van jouw probleem te komen. De basisonderdelen waar ik bijna altijd mee werk (vanwege de grote impact die zij hebben op veel klachten) zijn stress reductie, beweging, voeding, hormonenbalans en ontspanning & plezier. Afhankelijk van de klachten kunnen daar nog andere aspecten bijkomen, bijv. slaap, immuniteit, darmgezondheid, insulinegevoeligheid en nog veel meer!  Het doel is altijd dat je snel weer goed in je vel komt te zitten!

Dat hangt van het tijdstip van afzegging af. Afspraken kunnen tot 48 uur voorafgaand aan de sessie kosteloos geannuleerd worden. Mocht je de afspraak later afzeggen of helemaal niet komen opdagen, dan wordt wel het volledige bedrag in rekening gebracht. En voor afspraken op de maandag geldt dat je deze uiterlijk vrijdag moet afmelden).

Dat kan zeker, maar in principe is het altijd mijn streven het programma wel binnen het traject-termijn af te ronden. Wel is er een maximum aan weken waarop het traject gedaan kan worden: dit om te voorkomen dat mensen een jaar lang bezig zijn met bijvoorbeeld een 10 weken traject. Maar het leven kan er altijd tussendoor fietsen, zoals ziektes, examens etc. Dus er is altijd rek mogelijk. En daarnaast houden we samen uiteraard rekening met de meer voorspelbare dingen van het leven zoals vakanties.

Hieronder zie je per traject de maximale uitloop:
4 weken traject + 2 weken
10 weken traject + 4 weken
26 weken traject + 8 weken

Dat hangt heel erg af van met welke klachten je bij mij komt. Als je bijvoorbeeld medicatie zou willen afbouwen (zoals prednison of diabetesmedicatie), is dat zeker noodzakelijk. Voor de meeste klachten is het echter niet nodig, omdat alles wat in de Mo-Methode zit, alleen maar een gezonde leefstijl ondersteunt.

Nee, jouw klachten en symptomen zijn hierin namelijk leidend (zoals je wellicht ook al ervaren hebt, zeggen bloedwaardes niet altijd of je ergens wel of geen last van hebt). En wat je wellicht niet weet, is dat veel hormonale disbalansen ook fysiek af te lezen zijn (zowel in gezicht als het lichaam): denk bijvoorbeeld aan verkorte wenkbrauwen bij schildklierproblemen, of aan de beruchte love handles (typerend bij hoge insuline levels) etc. Dus geen bloedprikken nodig.