Ik ben net terug van een roadtrip van 2 weken door Engeland en Schotland, onze Harry Potter vakantie! En ondanks dat we ook veel onderweg zijn geweest (3000 km in 12 dagen), hebben we ook ontzettend veel gelopen met het gezin. Mijn Fitbit houdt braaf voor me bij hoeveel stappen ik zo ongeveer op een dag zet. Dagelijks zaten we bijna standaard boven de 15.000 met meerdere uitschieters boven de 20.000 en zelfs 1 x boven de 25.000 stappen. Mijn jongste zoon van 11 zet op zo’n dag dan zeker 30.000 stappen! Ik vind dat een heerlijk onderdeel van de vakantie: je hebt het niet door want je gaat van de ene bezienswaardigheid naar de volgende, en ongemerkt tik je dan zo heel wat stappen weg. Wat mede als voordeel had, dat ik veel minder dan verwacht was aangekomen van alle English breakfasts, jummie pies, Indian food, fish & chips en natuurlijk de toetjes waar ik af en toe aan meedeed. Maar dan kom je thuis, kruip je weer je achter de laptop, en dan merk je rond 4 uur in de middag dat ik nog geen 3000 stappen heb gezet die dag…☹. Nou, daar werd ik niet blij van. Nou is 25.000 stappen op een normale werkdag ook echt niet haalbaar, maar ik heb dit jaar wel voor mezelf besloten dat de echte alleronderste grens per dag 6000 stappen is. En dat werkt! Een voorbeeldje: Ik had een tijd terug een congres van de 2 dagen in een hotel, toen ik ‘s avonds naast mijn bed stond en zag dat ik nog maar 3000 stappen had staan! En we gaan natuurlijk niet slapen met 3000 stappen…Toen ben ik lekker gaan dansen op mijn hotelkamer totdat de teller in elk geval 6000 aangaf! Ik ben in elk geval lachend gaan slapen 😊.Het streven is eigenlijk wel de 10.000 stappen per dag te halen. En ook dat valt nog niet altijd mee.. want het kost ook best veel tijd. Hoe probeer ik het toch wel te halen?- Door niet langer boodschappen op de fiets te doen, maar lopend (met een rugzak)- Door af en toe wandelingen te pakken in de pauzes- Wandelmeetings- Wandelcoaching (een sessie al wandelend met een cliënt doen)- Een avondrondje lopen met hubby door de buurt- Vaker in te gaan op de voorstellen van mijn jongste zoon om te komen pingpongen, basketballen, voetballen, badmintonnen 😊– Of als ik vrienden mag geloven: neem een hond (en laat hem zelf uit 😊).Afgelopen maandag nog, het was prachtig weer, had ik besloten toch even iets van het zomerweer mee te pakken op het strand! (het was hier namelijk een stuk warmer dan in Engeland). Dat kostte natuurlijk iets meer tijd, maar dat kon ik qua werktijd in de avond weer compenseren toen de jongste sporten was. En toen heb ik niet alleen gewandeld met blote voetjes door de branding maar zelfs een zeehond gezien! Dus was ik weer fit en blij en weer klaar voor de rest van de dag! Wat doe jij allemaal om in beweging te blijven? Welke ritueeltjes of tips heb jij? Ik ben benieuwd, deel je ze met mij op mijn Facebook Page (1) Vitality Coaching | Facebook?

Schelpjes die ik die dag gevonden had (in het kader van niet alles meenemen wat je mooi vindt).